top of page

Veselo na delo!

Sredino jutro je prineslo prvi delovni dan. Po običajnem obilnem zajtrku smo se odpravili na naše delovno mesto - Bom Jesus. Pred recepcijo hotela nas je pričakala siva toyota, ki je bila naš prevoz. V avto, obtolčen kot ''hribovski jabolk'', smo poskakali kot mali nagajivi otroci polni velikih pričakovanj.

Mesarji so iz avtomobila odskakali v svoje mesnice, naravovarstveniki pa smo se povzpeli na Bom Jesus, kjer nas je pričakal prijazen, a deloven šef. Le-ta nas je predal naprej prikupni gospe, s katero smo komunicirali v kombinaciji španskega in portugalska jezika in tako utrjevali svoje jezikovne kompetence. Šli smo v lopo, kjer smo dobili lesene motike za pletja plevela pri sadikah in podtaknjencih pušpanov, hrastov, vrtnic, smrek, cipres. Tako smo obnovili znanje pridobljeno na šolskem ekovrtu.

Anže in 'Veliki brat'

Jan z nasmejanima mojstroma!

Na praksi je bilo zelo zanimivo, saj sva se naučila nekaj novih portugalskih receptur mariniranja in paniranja zrezkov. Za izdelavo marinade na Portugalskem uporabljajo sol, česen, vino, piment.

Opazila sva, da se tukaj uporablja druga tehnika izkoščevanja mesa, in sicer so že uporabniški kosi drugačni, sam postopek pa začnejo na drugem koncu (ne pri krači kot običajno, ampak pri plečetu). Izdelovala sva tudi pleskavice (sol, česen, poper). Najina delodajalca jih nista zlagala v gajbe, temveč sta jih zamrznila na -15 stopinj in jih spakirala v plastične vreče.

Trnova pot profesorice Maje

Še več stopnic

Zaslužena nagrada

V nizkem štartu pred kosilom;)

Ciganček Žarko brez medveda Marka

Matching gloves :D
Kdor ne dela, naj ne je!
Primer vsiljivca
Čakajoči na zasluženo kosilo

Pa je le prišlo!

Lepe počitnice vsem BIC-ovcem!

P. s.: naša junaka včerajšnjega večera sta Ida in Žiga, ki sta med sprehodom našla izgubljeno denarnico z dokumenti in denarjem. Najdeno smo odnesli na policijo.


You Might Also Like:
bottom of page